Wonen in Arnhem

Wonen in Arnhem betekent wonen in een van de aantrekkelijkste groene steden van Nederland. De hoofdstad van Gelderland ligt niet alleen aan de rand van de Veluwe, maar heeft ook veel groen ín de stad. Bovendien kent de stad een ontluikende energie in de bruisende binnenstad, waar de Arnhemmers trots op zijn.

Aan de rand van de veluwe

Ongerepte natuur. Zandverstuivingen. Landgoederen, bossen en heidevelden. Ontdek hoe inspirerend de natuur kan zijn in Het Nationaal park Veluwezoom – een natuurgebied van ruim 5.000 hectare. Of verken 

Nationaal Park De Hoge Veluwe: ervaar de prachtige natuur terwijl je door het grootste nationale park van Nederland fietst. Combineer dit met een bezoek aan het Kröller-Müller museum, waar je de prachtige Vincent van Gogh-collectie bewondert en oog in oog staat met meesterwerken van moderne kunstenaars als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Bruisende stad waar je jezelf kunt zijn

Proef de energie in de levendige binnenstad met haar vele restaurants, talrijke hotspots, unieke winkels en de originele creativiteit in de openbare ruimtes. In het Modekwartier waan je je tussen modestudenten, hippe conceptstores met een eigentijdse kijk op kunst en mode en merken die je alleen in Arnhem vindt. Een stad waar je lekker jezelf kunt zijn én waar je de ruimte ervaart om te ontspannen. Meer informatie vind je op de website van Visit Arnhem.

Altijd wat te beleven

In de regio Arnhem is enorm veel te ontdekken. Plekken waar menig mens heel Nederland voor afreist liggen hier om de hoek. Van een dagje Burgers ‘Zoo tot dagje Veluwe, van een bezoek aan Het Openluchtmuseum tot een groot evenement in het Gelredome; er is altijd wel wat te beleven. En in de natuurgebieden zoals het Nationale Park De Hoge Veluwe wandel je langs middeleeuwse kastelen en landgoederen. Ook de glazen balkons in de Eusebiuskerk zijn de moeite waard voor een adembenemend uitzicht over de stad en omgeving.