Wonen op Meijnerseiland

Welkom op Meijnerseiland. Een plek waar de schoonheid van de omgeving je overrompelt en waar de tijd lijkt te vertragen. Hier is wonen een ervaring op zich – diep in het landschap verscholen – met ruimte voor jou en de natuur. Zwemmen in de nevengeul en ontspannen aan de oevers. Fietsen langs de Rijn. Sporten in het rivierduinpark. Hier wordt geleefd. Hier wordt genoten.

Wonen op een natuurlijk schiereiland

Op Meijnerseiland maakt het oude fabrieksterrein plaats voor een natuurlijk schiereiland vol verrassingen. We voegen natuur toe en planten 1600 bomen aan. Zo ontstaat een natuurlijk bebost eiland met moerassige oevers en zandige stranden. Glooiend van +14 NAP naar +20 NAP. Een landschap dat ademt, beweegt en elke dag opnieuw doet verwonderen. Een landschap dat ook domineert, dankzij onze visie op de harmonie tussen architectuur en natuur. De woningen liggen diep in het landschap verscholen, met de natuur tot aan de voordeur. In de hoger gelegen bosrand vind je her en der een aantal woningen verspreid, uitkijkend over het natuurgebied. Terwijl de lager gelegen oevers toegankelijk zijn voor iedereen. Het eiland vormt een dynamische bestemming waar natuur, recreatie, cultuur en wonen samenkomen.

Meer lezen over de plannen voor Meijnerswijck in Arnhem?

Meer lezen

Toast met vrienden bij het vuur. Neem een plons in het water. Voel de allure.

Architectonische hoogstandjes

Meijnerseiland presenteert architectuur en natuur als één geheel, met woningen die midden ín het landschap staan. Traditionele verkaveling blijft dan ook achterwege. Ruimte, licht en groen zijn een integraal onderdeel van het ontwerp. Het zijn met recht architectonische hoogstandjes! Zelfs de private buitenruimtes zoals terrassen, veranda’s en patio’s worden architectonisch meegenomen in de ontwerpen. Een maaibare graszone rondom de woningen maakt het plaatje af. Dus geen schuttingen, maar bossen en bossages als een natuurlijke scheiding tot de weelderige omgeving. Zo ervaren de bewoners voldoende ruimte en licht om te bewegen, zonder dat het landschap versnippert.

Ja, ik ben geïnteresseerd in Meijnerswijck Arnhem?

Schrijf je in