Recreatie in Meijnerswijck

Het is grenzeloos recreëren in Meijnerswijck. Omringd door natuur; en toch ook midden in de stad. Waar de wandelaar of fietser zijn weg aflegt door bloemrijke graslanden, zandige oeverwallen en groene ooibossen. Waar zonaanbidders genieten op de stadsstranden. Waar levensgenieters bijkletsen op de terrassen of dansen in de ‘festivalduinen’. Een plek voor inspanning en ontspanning. Leven zoals het zou moeten zijn.

Meijnerswijck is straks dé plek waar Arnhem het hele jaar door recreëert. In elk seizoen. We maken het nu nog ontsloten gebied toegankelijk voor iedereen. Zo kan elke Arnhemmer genieten van het groene hart van Arnhem vol bossen, parken, stranden, oevers en water. Van sporten in een dynamisch rivierduinpark tot lekker ‘terrassen’ in een hippe haven – hier in Meijnerswijck kan het állemaal.

Hip & happening

De Haven van Workum en de ASM Haven veranderen in levendige stadshavens vol horeca, cultuur en bedrijvigheid. Helemaal hip & happening. De stadshavens bevinden zich tegenover het stadscentrum. Ze zijn daarmee de perfecte plek om te ontsnappen aan de stadse drukte, en toch te genieten van bruisende horeca en levendigheid. Pure ontspanning! Door hun bijzondere ligging vormen ze echt een andere wereld.

Stap op die sup. Proost, starend over het water. Dans tot de zon opkomt.

Restaurants

We blazen nieuw leven in een historisch stukje Arnhem. Zo toveren we onder andere de oude, vervallen scheepsgalerij om tot een tijdelijk restaurant; een bijzondere enclave aan de Rijn! Ook een strandpaviljoen ontbreekt natuurlijk niet. Pure gezelligheid aan de waterkant.

Beleef de Rijn

Tussen de Rijn en Nevengeul creëren we een prachtig stadsstrand van meer dan een kilometer lang. Hier kun je de Rijn aanraken, midden in Arnhem! Bovendien maken we ook een heel stuk van de oevers publiek toegankelijk – wel meer dan 5 kilometer.

Rivierduinpark

Midden in het rivierduinlandschap bevindt zich een ‘grote, kale vlakte’. Deze vlakte vormen we om tot een rivierduinpark: een plek voor evenementen en festivals. Maar ook een plek om jezelf sportief uit te dagen, te picknicken op het strand of te genieten van de horeca aan de voet van de John Frostbrug.

Schiereiland vol mogelijkheden

Op het schiereiland Meijnerseiland vind je een ongeëvenaard natuur- en recreatiegebied met bossen, parken, stranden, oevers en water. Dit zorgt niet alleen voor een buitengewone woonomgeving in dit rustige deel van Meijnerswijck, maar ook voor een omgeving waarin je naar hartenlust kunt ontspannen en sporten. De Nevengeul en de Plas van Bruil zijn ideaal voor de niet gemotoriseerde watersport. Pak die sup er maar bij! Ook wandelaars en fietsers krijgen volop ruimte om hun hart op te halen.

Het meest afgelegen en vredig is het zuidelijkste deel van Meijnerswijck. Door de ligging van plassen en het ontbreken van kades blijft dit een afgelegen natuurgebied; een oase van rust voor bevers en andere dieren uit de omgeving.

Hier wil ik leven!

Wil jij wonen in een van de Stadshavens of op Meijnerseiland? Voor meer informatie over de woningen, bekijk je het actuele aanbod hier.