Cultuur in Meijnerswijck

Meijnerswijck leeft!

In en om het riviernatuurgebied is veel cultuurhistorie te vinden. Sommige elementen klein en verborgen; andere plekken zichtbaar en onbevreesd. Een gebied vol creativiteit. Waar ateliers en startups de nostalgische fabrieksgebouwen nieuw leven inblazen. Waar het culturele hart van Arnhem tot zijn recht, open aan het water. Een plek voor vermaak en inspiratie. Leven zoals het zou moeten zijn.

In Meijnerswijck staat creativiteit centraal. Arnhem bruist van cultuur en het is precies dat gevoel dat ook in Meijnerswijck overheerst. Met een nieuwe, culturele functie voor de oude havens, panden en fabriekshallen. En met ruimte voor aantrekkelijke, recreatieve en culturele activiteiten die de stad verrijken. Denk aan evenementen als Cirque de la Liberté, ASM Festival en Free Your Mind.

Kunstenaars en creatieve ondernemers

Het industriële en culturele erfgoed van Meijnerswijck? Dat gaan we samen versterken! We dagen kunstenaars en ondernemers uit om hun ideeën en visie te delen. Geen initiatief is ons te gek en we omarmen creativiteit. De oude havens transformeren we tot levendige en groene deelgebieden met ruimte voor theater, horeca en recreatie. En ook de oude fabrieksgebouwen krijgen nieuwe rollen als ateliers, kunsthallen en een dependance van het Museum Arnhem.

De nostalgische sfeer omarmt je. Culturen en generaties smelten samen. Ieder z’n eigen verhaal.

Van scheepshelling naar amfitheater

De oude scheepshelling in de ASM Haven wordt bij gelegenheden omgetoverd tot een cultureel amfitheater, met een spectaculaire tribune aan het water en zelfs een drijvend podium. Ook creëren we gezellige horeca en terrassen op de kade met een prachtig uitzicht over de haven, omgeven door de bomen van het rivierbos en met de lichtjes van de stad op de achtergrond. Welkom in de bruisende cultuur aan de Rijn.

Hier wil ik leven!

Wil jij wonen in een van de Stadshavens? Voor meer informatie over de stads- en havenwoningen, bekijk je het actuele aanbod hier.