Terug
20 september 2023 – Nieuws

Gronden nu officieel van de gemeente

Arnhem, september 2023 | Na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan voor Stadsblokken Meinerswijk eerder dit jaar, vond op 20 september jl. de schriftelijke overdracht plaats van 126 hectare natuurgrond ‘om niet’ aan de gemeente Arnhem.

Roy Hasselerharm, directeur van KondorWessels Projecten: ‘Met deze handeling dragen we de gronden officieel over aan de gemeente Arnhem, die het gebied ook in beheer neemt. Een groengebied in het hart van de stad, wat ook als zodanig kan gaan fungeren. Hierdoor ontstaat het grootste openbaar toegankelijke uiterwaardenpark van Europa, dat twee stadsdelen aan elkaar verbindt en waar de natuur vrij spel krijgt. We zijn trots op deze ontwikkeling.’

Gebied voor alle Arnhemmers

Wethouder Nermina Kundić: ‘Dit is een volgende stap in deze mooie ontwikkeling. Meinerswijk is een prachtig gebied. Een schitterende groene oase waar álle Arnhemmers straks kunnen recreëren en genieten. Maar ook met ruimte voor stilte en natuur. Bovendien draagt het bij aan ruimte voor de rivier. Een vervallen stuk industriegebied maakt plaats voor natuurinclusieve bebouwing. Op minder dan 1 procent van het totale gebied, deels op Meijnerswijck en deels in de Stadshavens, komen zo’n 400 verschillende type woningen, waaronder ook sociale huur en koop.

Het hele persbericht lees je hier.